برای آشنایی با نحوه پلاک‌ خوانی کمپرسور کوپلند لازم است تا به ۱۴ شاخص ذکر شده در پلاک توجه کنیم. در تصویر زیر نمونه پلاک یک کمپرسور اسکرال کوپلند نمایش داده شده و قسمت‌های مختلف آن با شماره مشخص شده است. در ادامه، هر قسمت از پلاک به تفصیل توضیح داده شده است.

نحوه پلاک خوانی کمپرسور بیتزر

کمپرسور در سیکل تبرید به‌عنوان یکی از اجزای اصلی شناخته می‌شود از این جهت انتخاب مناسب‌ترین کمپرسور و مراقبت از سلامت آن مسئله بسیار تاثیرگذاری در بازدهی سیکل تبرید محسوب می‌شود. پلاک کمپرسور، نوشته‌ای شامل اطلاعات اساسی مربوط به کمپرسور است که آشنایی با نحوه خواندن آن اطلاعات مفیدی درباره کار با کمپرسور به ما می‌دهد:

۱- ماکزیمم فشار استاندارد PED در سمت فشار پایین

PED استانداری است که در مورد محصولات تحت فشار بیان می‌شود. در اولین قسمت از پلاک کمپرسور اسکرال کوپلند، به ماکزیمم فشار کمپرسور در سمت کم فشار اشاره شده است که در تصویر موردنظر ما 20 bar است.

۲- کم‌ترین و بیشترین دما در سمت فشار پایین

در قسمت دوم پلاک، به کم‌ترین و بیش‌ترین دما در سمت فشار پایین اشاره شده است. در کمپرسور موردنظر محدوده دما از ۳۵- تا ۵۰ درجه است.

۳- حداکثر فشار در سمت پر فشار

قسمت سوم، حداکثر فشار در سمت پر فشار کمپرسور را بیان می‌کند که در این‌جا  32 bar است.

۴- اطلاعات مربوط به روغن

در بخش شماره ۴ مربوط به پلاک خوانی کمپرسور اسکرال کوپلند، اطلاعات مربوط به روغن کمپرسور مطرح شده است. در سطر اول میزان روغن در کمپرسور ذکر شده که در این مورد، ۵۵ انس یا ۲.۵۱ لیتر است. در سطر پایین‌تر مدل روغن نوشته شده است که 3MA-POE است.

۵- خازن داشتن یا نداشتن

در این بخش اطلاعاتی درباره خازن کمپرسور بیان می‌شود که در مدل موردنظر ما خازن وجود ندارد.

۶- برق کمپرسور

در بخش ۶، ولتاژ برقی که کمپرسور در آن قادر به کار است مطرح می‌شود. کمپرسور مورد نظر ما قادر به کار در ولتاژ ۴۶۰ و بازه ۴۲۰ -۳۸۰ است.  ۴۲۰-۳۸۰ بازه ولتاژ برق کشور است.

۷- تعداد فاز

کمپرسور موردنظر ما سه فاز است.

۸- فرکانس

در این بخش فرکانس کمپرسور آورده شده است. در تصویر دو عدد ۶۰ و ۵۰ دیده می‌شود که در این بین برق ایران با فرکانس ۵۰ هرتز سازگار است.

۹- آمپر لحظه استارت

عبارت (Lock Rotor Amper) LRA که در این بخش بیان شده است نشان‌دهنده آمپر لحظه استارت کمپرسور است. در تصویر موردنظر ما، بازه ۸۶ تا ۹۵ آمپر مناسب برق ایران است.

۱۰-  ماکزیمم جریان کاری

۱۱- جریان حجمی مبرد

این قسمت بیان‌کننده میزان حجم مبرد جابه‌جا شده توسط کمپرسور در یک ساعت است. میزان مورد نظر در ولتاژ مصرفی ایران برای این مدل کمپرسور ۲۲.۲۳ مترمکعب بر ساعت است.

۱۲- دور کمپرسور

در بخش دوازدهم، دور نامی کمپرسور بیان می‌شود. در ۵۰ هرتز، دور نامی کمپرسور موردنظر ما ۲۹۰۰ دور بر دقیقه است.

۱۳- کلاس نفوذپذیری جعبه برق

جعبه برق کمپرسور در مقابل اشیاء فرو رونده و آب دارای مقاومت است. Box IP، فاکتوری است که میزان نفوذپذیری جعبه برق را بیان می‌کند. هر اندازه این عدد بالاتر باشد، جعبه برق نیز مقاومت بالاتری دارد.

 ۱۴- فاکتور مقاومت ترمالیک

این فاکتور بیان‌گر نوعی از حفاظت است که با افزایش گرمای سیم‌پیچ عملکرد را به‌شکل خودکار متوقف می‌کند.

1 دیدگاه برای “نحوه پلاک خوانی کمپرسور کوپلند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *