چیلر سیلندر پیستونی چیست؟
چیلر رفت و برگشتی یا چیلر سیلندر پیستونی، نوعی چیلر تراکمی است که از کمپرسور رفت و برگشتی یا کمپرسور سیلندر پیستونی استفاده میکند. چیلر تراکمی برای انجام تبرید نیازمند کمپرسور است. در چیلر تراکمی از انواع کمپرسور شامل سانتریفیوژ، رفت و برگشتی (سیلندر پیستونی)، اسکرو و اسکرال استفاده میشود که هر کدام، ویژگی هایی را برای چیلر تراکمی ایجاد میکنند. با توجه به نوع کندانسور استفاده شده در چیلر نیز میتوان چیلر رفت و برگشتی را به دو نوع چیلر رفت و برگشتی آب خنک و چیلر رفت و برگشتی هوا خنک تقسیم کرد. چیلر رفت و برگشتی در بارهای سرمایشی کم تا متوسط (تا 500 تن تبرید) استفاده میشود. چیلر رفت و برگشتی میتواند ضریب عملکرد بین 4.2 تا 5.5 را ارائه دهد.
چیلر رفت و برگشتی آب خنک
چیلر رفت و برگشتی آب خنک از کندانسور آبی استفاده میکند. در کندانسور آبی، گاز مبرد بعد خروج از کمپرسور، گرمای خود را به یک سیال (آب) انتقال میدهد و سرد میشود. کندانسور آبی دارای انواع دو لولهای، صفحهای و پوسته و لوله است. کندانسور آبی پوسته و لوله کاربرد بیشتری دارد. مهمترین تفاوت کندانسور آبی و هوایی، نیاز کندانسور آبی به برج خنک کن است. آب خروجی کندانسور که گرم شده است باید خنک گردد تا دوباره درون کندانسور استفاده شود. برای این کار، آب گرم شده در برج خنک کننده سرد میشود. البته با کم بودن ظرفیت چیلر و نتیجتا کم بودن جریان آب کندانسور، میتوان از یک رادیاتور هوایی برای سرد شدن آب کندانسور استفاده کرد.
چیلر سیلندر پیستونی هوا خنک
چیلر سیلندر پیستونی هوا خنک به جای کندانسور آبی از کندانسور هوایی برای سرد کردن گاز خروجی کمپرسور استفاده میکند. شیوه کار بدین صورت است که گاز داغ از لوله های درون کندانسور هوایی عبور میکند. کندانسور هوا خنک مجهز به فنهایی است که هوا را با شدت معینی از اطراف لولههای دارای گاز داغ عبور میدهد. بدین ترتیب، گرمای گاز گرفته و تبدیل به مایع میشود تا به طرف شیر انبساط حرکت کند. در این نوع کندانسور نیازی به جریان آب نیست و درنتیجه نیازی برای برج خنک کن نیز وجود ندارد. همین موضوع باعث میشود که چیلر سیلندر پیستونی هوا خنک در ظرفیتهای محدودی قابل استفاده باشد.
انوع کمپرسور چیلر رفت و برگشتی
کمپرسور رفت و برگشتی دارای انواع بسته، نیمه بسته و باز است.
کمپرسور بسته یا هرمتیک
در کمپرسور بسته، موتور الکتریکی و کمپرسور درون یک محفظه بسته قرار داده میشوند و مستقیما به هم کوپل هستند. این نوع کمپرسور برای ظرفیتهای پایین (تا 25 تن) استفاده شده و قابل تعمیر نیست.
کمپرسور نیمه بسته یا سمی هرمتیک
در این نوع کمپرسور نیز موتور و کمپرسور به طور مستقیم به هم متصل میشوند ولی قابل تعمیر هستند. این نوع کمپرسور تا ظرفیت 200 تن استفاده میشود.
کمپرسور باز یا تسمه ای
موتور کمپرسور باز به طور غیر مستقیم و با تسمه به کمپرسور متصل میشود. این نوع کمپرسور در مقایسه با انواع هرمتیک و سمی هرمتیک، گرانتر است و عمر بیشتری دارد. این نوع کمپرسور برای ظرفیتهای بالای تبرید استفاده میشود.
مزایای چیلر سیلندر پیستونی
- کمپرسور سیلندر پیستونی ارزانتر از سایر انواع کمپرسور است.
- کمپرسور سیلندر پیستونی قابل تعمیر است.
- امکان ترکیب چند کمپرسور در چیلر رفت و برگشتی و افزایش یا کاهش ظرفیت تبرید با توجه به نیاز و درنتیجه کاهش مصرف انرژی
معایب چیلر رفت و برگشتی
- صدا و ارتعاش بیشتر چیلر سیلندر پیستونی نسبت به سایر چیلرها. بنابراین، چیلر سیلندر پیستونی برای مصارف صنعتی مناسبتر است.
- ابعاد و وزن بیشتر چیلر سیلندر پیستونی
- احتیاج به نگهداری بیشتر چیلر سیلندر پیستونی
قیمت چیلر سیلندر پیستونی
برای اطلاع از قیمت انواع چیلر، اعم از چیلر سیلندر پیستونی، چیلر اسکرال، چیلر اسکرو با کاربردهای صنعتی و تهویه مطبوع، با شرکت دامون تماس بگیرید.
فروش چیلر رفت و برگشتی
شرکت مهندسی طرح و ساخت دامون آماده طراحی و فروش انواع چیلر رفت و برگشتی آب خنک و هوا خنک و سایر انواع چیلر با کمپرسورهای مختلف و ظرفیتهای متنوع میباشد.
دیـــدگـاه خـود را بـه اشــتراک گــذاریــد